Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Ми славимо тебе, Кобзарю, крізь віки


В день народження геніального українського поета, мислителя, художника Тараса Григоровича Шевченка бібліотека презентувала в Хмельницькому академічному обласному театрі ляльок книжково-ілюстративну виставку «Ми славимо тебе, Кобзарю, крізь віки» та виставку творчих робіт студії «Малювання як арт-терапія» «Живий Шевченко».

Для відвідувачів театру виставку творчих робіт студії «Малювання як арт-терапія» «Живий Шевченко» представив Володимир Півень – керівник студії, кандидат філологічних наук, художник, переселенець із Донеччини. Говорив про особливі емоції під час сприйняття творів Кобзаря та відтворення кольором символів, знаків, орнаментики в представлених роботах.

Книжково-ілюстративна виставка представлена за розділами: «Рідкісна і цінна Шевченкіана» – факсимільні та репринтні видання, книги-мініатюри та «Кобзарі» мовами світу; «Шевченко і Поділля» розкрив повноту краєзнавчих видань дослідників-шевченкознавців нашого краю.

Учасники перевірили свої знання під час вікторини по творчості письменника, у якій були використані рядки із відомих поем «Княжна», «Сон», «Іван Підкова»; з віршів, які вивчалися ще у шкільні роки «Мені тринадцятий минало», «Хрущі над вишнями гудуть», «Заповіт» та ін. Усі довели, що знайомі досить добре із творчістю Кобзаря і кожен засвідчив, що віршовані рядки Шевченка є завжди актуальними та пророчими.

Кульмінацією заходу була вистава «Т. Шевченко. Спогад», яку представив творчий колектив академічного обласного театру ляльок.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com