Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Малювання як арт-терапія


З нагоди відзначення 209-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка відбулась презентація творчих робіт студії «Малювання як арт-терапія» «Живий Шевченко».

У заході взяли участь: Галина Корицька – поетеса, заступник голови Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України»; Віталій Міхалевський – поет, голова Хмельницького обласного об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка, член Національної спілки письменників України; Степан Шкапій – український письменник, гуморист, журналіст, член Національної спілки журналістів України; Віталій Матеуш – подільський письменник; літератори Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України»; творча еліта міста; користувачі бібліотеки.

Про особливі емоції під час сприйняття творів Кобзаря та відтворення кольором символів, знаків, орнаментики в представлених роботах та символічність назви виставки «Живий Шевченко» розповів керівник студії «Мистецтво як арт-терапія» Володимир Півень.

Домінантою експозиції є портрети осіб із оточення поета й митця у різні періоди його життя і творчості. За основу бралися архівні світлини, малюнки Тараса Шевченка або інших митців, на основі яких створювалися авторські інтерпретації.

Вся творчість Тараса Шевченка пронизана гарячою любов’ю до рідного краю. Його твори та ідеї продовжують надихати українців на боротьбу за свої права та національну гідність, перемогу у війні за нашу волю, яка триває і донині.

В ході заходу звучали пісні у виконанні студентів Хмельницького фахового музичного коледжу імені В. І. Заремби та барда Леоніда Мазура. Літератори спілки декламували вірші-присвяти Тарасу. Подільський поет Микола Чевелюк презентував збірку поезій «Kyrie, еleison!».














 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com