Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Співпраця бібліотеки з Хмельницьким інститутом соціальних технологій університету «Україна»


Про співпрацю бібліотеки з Хмельницьким інститутом соціальних технологій університету «Україна» говорили під час зустрічі колективу бібліотеки з директором інституту, доктором педагогічних наук, професором Михайлом Чайковським та працівниками ВНЗ.

Михайло Євгенович інформував про діяльність навчального закладу, підготовку студентів, наукову роботу та видання інституту. Саме турботами М. Чайковського у 1999 році був утворений перший на Поділлі вищий навчальний заклад, що впроваджує ідеї інклюзивного навчання, що дає можливість дитині розкрити свої приховані раніше за лаштунками фізичних обмежень здібності і таланти.

Говорили про видатного українського філософа Григорія Сковороду, чиє учення лежить в основі діяльності ХІСТ; Подільське товариство ім. Г. Сковороди, яке очолює Михайло Євгенович; музей Григорія Сковороди як результат понад 28-річної сподвижницької діяльності товариства; ставлення директора інституту до книги, читання і бібліотек; його книги і наукові праці.

З виступу завідувачки кафедри правових та інформаційних технологій ХІСТ Юлії Лучко присутні дізналися про підготовку бібліотекарів за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна, архівна справа»; вимоги до вступу, можливості для отримання другої вищої освіти та підвищення кваліфікації; практику студентів на базі бібліотек.

Завідувачка бібліотеки інституту Аделія Гура відзначила багаторічну співпрацю інституту та ОУНБ, розповіла про організацію діяльності бібліотеки ХІСТ.

Михайло Чайковський презентував бібліотеці видання інституту: монографії, збірки конференцій, підручники та посібники.

Працівники Хмельницької ОУНБ продемонстрували можливості закладу для науковців, студентів, викладачів, організаторів виховної роботи, бібліотекарів ЗВО.

Книжкові фонди, автоматизовані технології, напрацювання колективу стануть основою для подальшої співпраці двох установ.

Зустріч завершилась підписанням угоди про співпрацю між Хмельницькою ОУНБ та ХІСТ, яка передбачає сприяння у використанні ресурсів бібліотеки, наданні методичної допомоги в організації бібліотечних процесів, бази для проходження практики студентами бібліотечної спеціальності ВНЗ у Хмельницькій ОУНБ.

Попереду багато планів та задумів, сподіваємось на їх реалізацію.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com