Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Українська Голгофа


До річниці російсько-української війни відбулася презентація персональної виставки плакатів Володимира Карвасарного «Українська Голгофа».

Володимир Іванович ознайомив присутніх з творчим доробком, розповів про жанри, в яких працює, акцентував увагу на представлених графічних роботах, розкрив завуальовану головну ідею окремих, спонукав глядачів самостійно розгадати ідею твору.

На виставці представлено 14 плакатів, що створені художником за 2019 – 2023 рр. Це «мистецька реакція», лаконічна можливість відгукнутися на події чи виразити емоції, що відбуваються сьогодні в Україні: у кожному творі чітко висловлена громадянська позиція автора. Плакати Володимира Карвасарного носять глибокий особистісний характер. Художник не обходить осторонь проблем, які виникли в новітній історії України. Війна – це біль, страждання та втрати.

Твори Володимира Івановича – сукупність простих образів та лаконічних форм, в яких закодований глибинний контекст.

На захід завітали, поділилися враженнями та привітали митця художники-спілчани – Микола Мельничук, Яків Павлович; представники молодого покоління художників – Володимир Петровський та Андрій Каптар; голова громадської організації «Інститут соціокультурного розвитку» (ГО «ІСКРА») Галина Фурманчук; науковиця ХОХМ Ольга Нікітіна; архітектор Сергій Козак; студенти Хмельницького інституту соціальних технологій університету «Україна»; представники мистецької та творчої еліти міста та області; внутрішньо переміщені особи; користувачі бібліотеки.

Виставка діятиме до 15 березня 2023 року. Вхід вільний.








 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com