Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Презентація бібліографічного покажчика «Український фольклор і епос у фондах Хмельницької ОУНБ»


Відбулася презентація бібліографічного покажчика «Український фольклор і епос у фондах Хмельницької ОУНБ».

Це видання розкриває та показує багатство та різноманіття фольклору українського народу, як його колективної творчої діяльності та охоплює ті книжкові видання, які присвячені різним видам і жанрам українського фольклору і які зберігаються у фондах ОУНБ.

Із вступним словом про актуальність теми збереження нематеріальної культурної спадщини до учасників звернулася начальник управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації Оксана Натальська та директор обласної універсальної наукової бібліотеки, голова обласного відділення ВГО «Українська бібліотечна асоціація» Катерина Чабан.

Про ідею створення видання, його структуру, наповнення та роботу над ним розповіла укладач, завідуюча відділом наукової інформації та бібліографії Любов Марцонь.

Олена Марчук – членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України, викладачка Городоцької дитячої художньої школи, розповіла про свою творчість, підкреслила тісний взаємозв`язок і спорідненість теми видання з її творчими роботами. Адже роботи Олени Марчук та її доньки Альони Марчук, народного майстра, викладачки Городоцької дитячої художньої школи були використані в оформленні бібліографічного покажчика. Ніна Шмурікова-Гаврилюк представила власні видання та підкреслила їх зв’язок з фольклорними традиціями.

Присутні на заході науковці: Петро Слободянюк, кандидат історичних наук, член НСК України; Світлана Маховська, кандидат філологічних наук, завідуюча Подільського відділення Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України; Олена Дудар, кандидат мистецтвознавства, заступник директора з навчальної роботи Хмельницької дитячої школи мистецтв говорили про важливість та необхідність такого видання як для пересічного читача, так і для наукових досліджень в галузі фольклористики.

«Родзинкою» заходу був виступ зразкового дитячого фольклорного гурту «Родовід» Антонінської школи мистецтв, керівник - Підберезна Тетяна Володимирівна.

Для учасників презентації була представлені: персональна виставка художніх вироби виконані у техніці витинаки Олени та Альони Марчук та книжково-ілюстративна виставка «Український фольклор і епос у фондах Хмельницької ОУНБ», на якій демонструвались видання, вміщені в покажчик.

Друковані примірники бібліографічного покажчика вже надійшли у фонди бібліотеки. Електронна версія видання буде доступна за посиланням: http://ounb.km.ua/vidanya/index.php









 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com