Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Українська Вікіпедія: наповнення та редагування»


30 січня у Хмельницькому регіональному тренінговому центрі за підтримки Хмельницького обласного відділення УБА в рамках Вікімарафону 2023 та з нагоди 19-річчя української Вікіпедії відбувся тренінг для бібліотекарів загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних училищ міста за темою «Українська Вікіпедія: наповнення та редагування»

Відкрила тренінг Катерина Чабан, директор Хмельницької ОУНБ, голова Хмельницького обласного відділення УБА.

Про історію створення вільної енциклопедії Вікіпедії розповів координатор програм ГО «Вікімедіа Україна» Антон Процюк. Заступник директора з внутрішньо бібліотечної роботи Олена Баворовська, завідуюча відділом абонемента Олена Грицишина, ознайомили з азами реєстрації та написання статей для з Вікіпедієї.

Команда досвідчених тренерів бібліотеки допомагала учасникам опановувати вікірозмітки, використовувати панелі редагування, розкрили секрети вікі-технологій для створення нових та редагування вже наявних статей чи їх розділів, а також обґрунтували критерії значимості, за якими слід створювати інформаційний контент для Вікіпедії.

Учасники спробували зареєструватись у онлайн-енциклопедії «Вікіпедія» та практикували навички редагування текстів.

По завершенню усі учасники отримали сувенірну продукцію від громадської організації «Вікімедіа Україна» та зробили фото на згадку.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com