Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Незламний лицар правди і свободи»


До 85-річчя від дня народження українського поета, прозаїка, перекладача Василя Стуса відбулася літературно-мистецька година «Незламний лицар правди і свободи».

У заході взяли участь: кандидат філологічних наук, доцент Хмельницького національного університету Інна Приймак, студентська молодь Хмельницького базового медичного фахового коледжу та бібліотеки області.

Під час заходу звучав голос Василя Стуса та його поезія. Присутніх ознайомлено із важкою долею письменника, з жанровою стилістикою творів.

Василя Стуса позбавляли побачень з рідними, вилучали вірші, листи й рукописи, знущалися фізично й намагалися знищити морально. Проте він став символом Українського Опору другої половини ХХ століття, він був одним із тих, хто вів непримиренну боротьбу за українську державність та національну ідею. Навіть у найтяжчі хвилини життя Василь Стус твердо вірив, що звернеться до народу своїм словом і народ його почує. І його поезія залунала в Україні, її почули, в неї вслухаються.

На завершення презентовано книжкову виставку «Народе мій, до тебе я ще верну…» та акцентовано увагу присутніх на книзі Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса».



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com