Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Побачити світ на дотик»


Проведено зустріч з працівниками Хмельницького інклюзивно-ресурсного центру № 1 та педагогами шкіл міста.

Бібліотекарі читального залу гуманітарного профілю презентували виставку книг шрифтом Брайля «Побачити світ на дотик»та розповіли про особливості формування безпечного соціального простору у бібліотеці для дітей з особливими освітніми потребами.

Серед нас живуть люди, які потребують особливої уваги та підтримки, і зокрема літературного забезпечення, яке пропонує бібліотека. Шрифт Брайля – це унікальна азбука, яка являє собою тактильне поєднання графічних символів за допомогою 6 точок, що дає змогу передавати букви, цифри, музичні, математичні та наукові знаки. Для мільйонів незрячих людей шрифт Брайля є засобом спілкування.

Представлені книги містять рельєфно-крапковий і плоский шрифт, кольорові рельєфні малюнки, озвучену версію в QR-коді, тверду палітурку з написом шрифтом Брайля. Завдяки такому поєднанню ці книги є доступними для цілком незрячих і слабозорих, людей з вадами слуху і опорно-рухового апарату, ментальними порушеннями, дислексією та ін.

Користувачі можуть детальніше ознайомитися з переліком книг шрифтом Брайля з фондів бібліотеки за посиланням: тисніть тут



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com