Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Презентація 56-го випуску довідника «Календар знаменних і пам`ятних дат Хмельниччини на 2023 рік».


Відбулася презентація 56-го випуску рекомендаційного бібліографічного довідника «Календар знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини на 2023 рік».

Захід проведено у змішаному форматі: у бібліотеці та на платформі ZOOM за участю науковців, краєзнавців, журналістів, просвітян, працівників музейних, навчальних, бібліотечних закладів області та громадських організацій.

На захід завітали: начальник управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації Оксана Натальська; доктор історичних наук, професор, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України, в. о. ректора Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту Юрій Телячий.

Про власні дослідження, що увійшли до Календаря розповіли: кандидат історичних наук, доцент кафедри суспільних дисциплін Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Віктор Адамський; доктор історичних наук, професор, член-кореспондент Української академії історичних наук, член Національної спілки краєзнавців України, Почесний краєзнавець України Віктор Прокопчук; доктор історичних наук, науковий співробітник Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології Національної академії наук України, членкиня Національної спілки краєзнавців України Лілія Іваневич; письменник, член Національної спілки письменників України, директор обласного літературного музею Василь Горбатюк; старший науковий співробітник Хмельницького обласного літературного музею, секретар обласної організації Національної спілки письменників України Альона Радецька та перший заступник голови обласного відділення Національного олімпійського комітету України Віктор Флентін.

Директорка Хмельницької ОУНБ Катерина Чабан зазначила, що цьогорічне видання Календаря видано коштом Хмельницького обласного відділення ВГО «Українська бібліотечна асоціація», розповіла про фахівців бібліотеки, які долучилися до написання статей та поділилася інформацією про фундатора наукової бібліографії, освіти, історика та етнографа Поділля Олександра Прусевича, життєпис якого досліджувала.

Укладач Календаря, головний бібліограф відділу краєзнавства Оксана Шеін розповіла про нововиявлені дати, що увійшли до «Календаря… на 2023 рік» , а це понад 450 знаменних дат про життя області, у т. ч. 56 вперше виявлених. Розповіла й про ювілейні дати, якими буде багатий 2023 рік та інформацію про які можна знайти у довіднику.

Своїми враженнями від презентації поділився кандидат історичних наук Валерій Кундельський.

Присутні переглянули книжкову виставку «На службі національної культури та історичної пам’яті» з фондів бібліотеки, на якій представлено «Календарі знаменних та пам’ятних дат Хмельниччини», починаючи з 1966 року.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com