Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Засідання Президії Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України


Відбулося засідання Президії Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

У роботі засідання взяла участь директор Департамент освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Дарія Басюк.

Хвилиною мовчання вшановано пам’ять краєзнавців краю, які відійшли у засвіти у 2022 році: Лева Баженова, Ігоря Русого, Анатолія Назаренка та інших.

На засіданні розглядалися питання вшанування пам'яті голови обласної організації, професора Лева Васильовича Баженова, плани організації на 2023 рік, проведення заходів та відзначення пам’ятних подій, презентації нових видань та розбудови відділення у 2023 році.

Грамотами НСКУ нагороджено краєзнавців: посадовця Миколу Панасюка та кандидата історичних наук, члена НСКУ Юрія Олійника.

Презентовано 38 випуск науково-краєзнавчого збірника «Хмельницькі краєзнавчі студії», який присвячений 60-річчю краєзнавця, заступника начальника відділу з питань місцевого самоврядування та комунікацій Хмельницької обласної ради Миколи Панасюка та монографію родини Хоптярів «Ярмолинеччина від найдавніших часів до сьогодення».

Кандидат історичних наук, доцент, член НСКУ Віктор Адамський подарував у фонди бібліотеки дослідження «Подільський губернський комісар (березень 1917 – квітень 1918 рр.).












 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com