Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Нотатки


з другого дня конференції УБА

«Українська бібліотечна асоціація – стійкість для майбутнього»

2 грудня

Другий день конференції пройшов у змішаному форматі.

На пленарному засіданні, модераторами якого були президент ВГО Українська бібліотечна асоціація Оксана Бруй та виконавчий директор Ярослава Сошинська проходило обговорення СТРАТЕГІІЇ ВГО УКРАЇНСЬКА БІБЛІОТЕЧНА АСОЦІАЦІЯ на 2022-2025 рр.

Виступаючі підтримували розробку нової Стратегії, вказували на її актуальність. Конкретних пропозицій для внесення до Стратегії від виступаючих не надійшло. У своїх виступах вони більше зупинялись на практичних аспектах її впровадження.

Продовження обговорення Стратегії буде на розширеному засіданні Президії у другій половині дня.

Після перерви проходило засідання за темою «УКРАЇНСЬКА БІБЛІОТЕЧНА АСОЦІАЦІЯ - ВИСТОЯТИ І НЕ ЗЛАМАТИСЬ: регіональний аспект»

У виступах голови Донецького обласного відділення Юлії Василенко, члена Луганського ОВ УБА Юлії Біловицької піднімались питання організації діяльності бібліотек в умовах війни, розвиток бібліотек після деокупації.

Голова Рівненського ОВ УБА Валентина Ярощук через відсутність світла представила свій виступ у запису. У своєму виступі вона розповіла про діяльність відділення і бібліотеки Рівненщинив в умовах війни, переформатування їх діяльності до вимог сьогодення.

Спільно з обкомом профспілки працівників культури проведено конкурс «Бібліотеки для перемоги». Переможці конкурсу представили свої проекти на веб-семінарі. Для підтримки проектів, їх реалізації обком профспілки виділив необхідні кошти .

Укладено угоду між відділенням, управлінням культури та обкомом профспілки про спільну діяльність .

Валентина Ярощук підняла важливі питання нового бачення та ролі бібліотеки в громаді. Особливу увагу звернула на проведення консультативних вебінарів «Ефективний менеджмент сучасного керівника», на кожному з яких розглядається актуальні питання сьогодення бібліотек.

Розповіла про спільний проект з бібліотеками Німеччини, завдяки якому бібліотеки Рівненщини отримали 50 комп’ютерів. Ця програма буде продовжуватись і свої пропозиції та потреби представили бібліотеки Хмельниччини, Львівщини, Івано-Франківщини та Тернопільщини.

У своєму виступі виконавчий директор Благодійного фонду «Бібліотечна країна» Люсьєна Шум розповіла про про волонтерську діяльність. соціальну та фінансову допомогу бібліотекам і бібліотекарям в умовах війни..

Анастасія Білозор, сімейний і дитячий психолог, тренер навчальних програм, кризовий психолог у виступі «НЕ СТАВ ЖИТТЯ НА ПАУЗУ: турбота про відвідувачів через краще розуміння власних станів», розповіла про види стресу, вміння опанувати себе, про методи самостабілізації як дієвий інструмент взаємодії з користувачами в критичних ситуаціях.

У другій половині дня відбулось розширене засіданні Президії ВГО УБА.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com