Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Сковородинські читання


Відбулися Сковородинські читання з презентацією виставки робіт творчої студії «Малювання як арт-терапія» до 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди, видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста.

У заході взяли участь: Володимир Півень – художник-переселенець з Донеччини, керівник та засновник творчої студії «Малювання як арт-терапія», кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та літератури Донбаського державного педагогічного університету; Володимир Захар’єв – голова Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України»; Ніна Качеровська – голова Хмельницької міської літературної спілки «Поділля»; літератори; учасники творчої студії; представники громадських організації.

Про важливість постаті Григорія Сковороди та значення зустрічі розповів Володимир Захар’єв. Володимир Півень повідомив присутнім ключові факти з біографії Сковороди та презентував роботи творчої студії. Бібліотекар читального залу гуманітарного профілю Діана Дитко зачитала байку, за мотивами якої було створено одну із робіт виставки.

Ніна Качеровська розповіла про спецпроєкт, присвячений ювілею Г. С. Сковороди «300 років – 30 кроків», де у 30-и кроках-сюжетах авторка проєкту прагнула наблизити кожного небайдужого до постаті Сковороди, розповісти про його життя, оточення, погляди. Разом з тим, сюжети пов’язані із сьогоденням. Вони розповідають про непересічних хмельничан, знайомлять із культурно-освітніми закладами та пам’ятними місцями краю і міста.

Присутні літератори обговорили вагомий внесок видатного українського просвітителя-гуманіста, філософа-містика, поета, педагога та богослова у духовне надбання України, актуальність його настанов. В обговоренні взяли участь Петро Слободянюк, Микола Швець, Віталій Матеуш та ін. Прозвучали вірші у виконанні Ніни Кордонської та Галини Корицької.

Під час заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «Григорій Сковорода – український поет, філософ і байкар». У представлених виданнях досліджено непересічну особистість, а також інтелектуальний та духовний спадок великого українського філософа, письменника і педагога Григорія Савича Сковороди.

Григорія Сковороду можна багато разів перечитувати, у його творах прості відповіді на складні питання. Тож він актуальний завжди.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com