Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Презентація Віктора Вознюка «Лірник»


Відбулася презентація ювілейного видання «Лірник» Віктора Вознюка – українського громадського діяча, письменника, поета-пісняра, нашого земляка з села Коржівці, що на Деражнянщині.

Видання містить у собі поезію, філософські есе, історіографічні та публіцистичні статті. Основна тематика творів пов’язана з відображенням, покладених на основи літературно-філософського світобачення, звичаїв предків, любові до Батьківщини, до рідного краю, природних явищ, подій старовини та вічної боротьби між добром і злом.

Привітати ювіляра з творчим успіхом зібралися творча інтелігенція краю, представники бізнесу та учнівська молодь м. Хмельницький. Мешканці територіальних громад Хмельниччини долучилися до заходу на платформі ZOOM.

Творча зустріч у зв’язку з оголошеною повітряною тривогою була перенесена до укриття, проте разом з відбоєм всі учасники знову перемістилися до бібліотеки, де й продовжився захід в теплій, дружній атмосфері.

Звучали музичні твори на слова Віктора Вознюка: звитяжно-характерницький марш Київського військового ліцею імені Івана Богуна «Богунці»; патріотична пісня «Кам’яний солдат»; ліричні композиції «Я осінь» та «Коржівецький вальс».

Відгуками про книгу ділилися: поет, громадський діяч, член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України Віталій Міхалевський; поет, гуморист, член Національної спілки журналістів України Степан Шкапій; директорка бібліотеки Катерина Чабан, президентка Хмельницької торгово-промислової палати Наталія Бєлякова та земляки з Деражнянщини.

В авторському виконанні звучали поезії та проза, що увійшли до «Лірника». Творча молодь також декламувала вподобані твори.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх, хто віддав життя за Україну у російсько-українській війні.

На завершення заходу відбулася автограф-сесія, кожен охочий придбав книгу з дарчим підписом автора, а подільські поети подарували Віктору Вознюку власні видання.

Подарована книга «Лірник» з дарчим підписом автора відтепер доступна для користувачів бібліотеки.












 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com