Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Щорічна конференція ВГО Українська бібліотечна асоціація


Голова обласного відділення ВГО УБА та члени президії взяли участь в обласному онлайн-семінарі для бібліотекарів закладів професійно-технічної освіти з питань розвитку цифрових компетентності.

Голова обласного відділення, директор Хмельницької ОУНБ Катерина Чабан провела обговорення можливостей професійної спільноти бібліотекарів - ВГО Українська бібліотечна асоціація для навчання, підвищення кваліфікації, адвокації інтересів, використання ресурсів тощо та умови вступу до обласного відділення організації. Висвітлила тему «Цифрові послуги бібліотек та цифрові компетенції бібліотекарів», зокрема проінформувала про складові цифрових послуг у публічних бібліотеках області, наголосила на вимогах до бібліотечної професії, цифрових компетентностях та їх складових. Звернула увагу на необхідність знань у сфері медіаграмотності для критичного аналізу інформації, поширенні фейків, протидії фішингу, безпеці та інформаційній гігієні. Розгянуто платформи для навчання та оцінки знань, зокрема, Цифрограм, яка дає можливість перевірити цифрову грамотність будь-якому громадянину..

Член президії обласного відділення, заступник директора з наукової роботи та інформатизації Валентина Маковська розповіла про проєкт Міністерства цифрової трансформації України «Дія. Цифрова освіта» та ролі бібліотек у цифровій освіти дорослих. Розповіла про освітні серіали, алгоритми роботи з ресурсом, а також про бібліотеки-цифрові хаби . Учасники дізналися про те, як можна стати амбасадором проєкту та приєднатися до мережі хабів цифрової освіти.

Член обласного відділення, завідуюча читальним залом гуманітарного профілю Лілія Семенюк надала практичні рекомендації на тему «Соціальні мережі як культурно-просвітницький ресурс бібліотеки» щодо представлення бібліотек та популяризації послуг у соціальній мережі Фейсбук. Учасники дізналися про переваги створення офіційної сторінки бібліотеки у соціальній мережі, правильність її оформлення та наповнення, відстеження за статистичними показниками для аналізу її ефективності.

Слухачами семінару були 23 бібліотекарі закладів професійної /професійно-технічної освіти Хмельниччини.

Організатор заходу - Науково-методичний центр професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com