Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

До уваги присутніх представлено книжкову виставку «Благословен будь, світе мій…».


До 110-річчя від дня народження українського поета Андрія Малишка відбувся вечір поетичного настрою «До уваги присутніх представлено книжкову виставку «Благословен будь, світе мій…».».

У заході взяли участь: кандидат філологічних наук, доцент Хмельницького національного університету Інна Приймак та студентська молодь Хмельницького базового медичного фахового коледжу.

Найбільше від усього Андрій Малишко любив свою Україну, мову свого народу. Він був закоханий у глибокий ліризм рідної мови, її багатство, неповторність, чарівну мелодію звуків. Саме тому захід розпочався із «Пісні про рушник», слова до якої було написано письменником. Інна Приймак зробила аналіз творчості поета. Присутні почули чимало цікавих, раніше невідомих широкому загалу фактів із життя Андрія Самійловича. Під час заходу декламувались вірші, цитати відомих особистостей про творчість письменника.

На завершення присутні прослухали пісню «Вчителько моя…», яка принесла велику популярність автору. Вона і досі звучить під час свят Першого та Останнього дзвоника, у День учителя, на шкільних випускних вечорах. Андрій Малишко залишив нам не лише свою чудову поезію, але й пісні, які співають та переспівують з покоління в покоління.

До уваги присутніх представлено книжкову виставку «Благословен будь, світе мій…».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com