Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Семінар бібліотекарів


Провідні фахівці бібліотеки взяли участь в обласному семінарі бібліотекарів закладів професійно-технічної освіти з питань розвитку цифрової компетентності.

У семінарі взяли участь бібліотекарі закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Хмельницький та області.

Під час онлайн-зустрічі директор Хмельницької ОУНБ Катерина Чабан висвітлила тему «Цифрові послуги бібліотек та цифрові компетенції бібліотекарів», зокрема проінформувала про складові цифрових послуг у публічних бібліотеках області, наголосила на професійних вимогах щодо володіння цифровими навиками, використання їх у професійній діяльності та звернула увагу на необхідність знань у сфері медіаграмотності для критичного аналізу інформації, яка є в інтернет-середовищі. Обговорили можливості навчальних пропозицій від ВГО Українська бібліотечна асоціація для членів обласного відділення та умови вступу до організації.

Заступник директора з наукової роботи та інформатизації Валентина Маковська розповіла про Національну кампанію з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», що проводить Міністерство цифрової трансформації України. Розповіла, на кого розрахований проєкт, який є формат навчання на онлайн-платформі «Дія. Цифрова освіта», які можливості відкриває українцям таке навчання та як працювати з платформою цифрової грамотності. Також учасники дізналися про те, як можна стати амбасадором проєкту та приєднатися до хабів цифрової освіти.

Завідуюча читальним залом гуманітарного профілю Лілія Семенюк надала практичні рекомендації на тему «Соціальні мережі як культурно-просвітницький ресурс бібліотеки» щодо представлення бібліотек та популяризації послуг у соціальній мережі Фейсбук. Учасники дізналися про переваги створення офіційної сторінки бібліотеки у соціальній мережі, правильність її оформлення та наповнення, відстеження за статистичними показниками для аналізу її ефективності.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com