Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти


З 31 жовтня по 4 листопада 2022 року фахівці відділу науково-методичної роботи та інновацій у бібліотечній справі Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки навчалися на онлайн тренінгу для тренерів Регіональних тренінгових центрів «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти»*.

Програма тренінгу була насичена та різнопланова: презентації, дискусії, обговорення, робота в групах, обмін досвідом. Протягом тижня учасники дізналися більше про: нормативні документи, які регламентують роботу Хабу цифрової освіти; як визначити потреби громади в цифровій освіті; необхідні компетентності працівника Хабу (зокрема розглянули побудову індивідуального плану навчання та переглянули ресурси для підвищення рівня професійних компетентностей фахівця Хабу цифрової освіти). Також розглянули питання побудови ефективних відносин з журналістами для популяризації роботи та послуг Хабу цифрової освіти; дізналися про вимоги облаштування Хабу цифрової освіти в бібліотеці та інструменти для створення цифрового контенту.

Учасники отримали максимум практичних та теоретичних знань для використання їх у щоденній роботі По закінченню навчання, тренери організують навчання для бібліотекарів-координаторів Хабів цифрової освіти у публічних бібліотеках Хмельниччини.

*Тренінг став першою з низки активностей, запланованих в рамках реалізації проєкту ВГО Українська бібліотечна асоціація, що виконується за грантової підтримки від Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та Уряду Швеції.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com