Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Діяльність методичних служб щодо забезпечення ефективності та якості бібліотечного обслуговування


Відбувся дводенний обласний семінар завідуючих науково-методичними відділами центральних бібліотек та фахівців, які відповідають за методичну роботу бібліотек територіальних громад на тему «Діяльність методичних служб щодо забезпечення ефективності та якості бібліотечного обслуговування».

На платформі Zoom до навчання долучилися 50 учасників. Захід відбувся за сприяння Хмельницького обласного відділення Всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація.

У відкриті семінару взяли участь: Оксана Натальська, начальник управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОДА, Катерина Чабан, директор Хмельницької ОУНБ, голова Хмельницького обласного відділення ВГО УБА; Майя Онищук, директор Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва; Людмила Навроцька, методист навчально-методичного відділу мистецьких навчальних закладів та підвищення кваліфікації Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, які звернули увагу на необхідність діяльності бібліотек, їх вклад у забезпечення культурного фронту, окреслили ряд завдань які стоять перед закладами в сучасних умовах.

Фахівцями обласної бібліотеки надано консультації щодо бібліотечного та бухгалтерського обліку бібліотечних фондів; порядку обліку та розподілу книг отриманих за Державними програмами; участь у всеукраїнських, місцевих акціях; ведення довідково-бібліографічного апарату новоствореної центральної бібліотеки сільської територіальної громади; виявлення якісного складу та інформаційної цінності краєзнавчого фонду новоствореної центральної бібліотеки та організація зведеної краєзнавчої картотеки.

Також працівники працювали у робочих секціях: у секції «Основні завдання центральних бібліотек, робота закладів у воєнний час» розглянули діяльність бібліотек в умовах воєнного стану, зокрема волонтерську діяльність та просвітництво. Фахівці - методисти, представники Полонської, Грицівської, Теофіпольської, Михайлюцької територіальних громад ділилися досвідом роботи центральних бібліотек громади, як методичного, координаційного, інформаційного та волонтерського центрів.

При роботі секції «Планово-звітна документація бібліотек» розглянули пріоритетні напрямки планування роботи на 2023 рік, питання актуалізації адресної частини в електронній системі базової мережі публічних бібліотек ЕСМаР.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com