Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Моє життя – свобода


Відбулась година спілкування «Моє життя – свобода» до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 18 жовтня щорічно.

Під час заходу учасники переглянули та обговорили документальний фільм «РАБИ» https://docuclub.docudays.ua/movies/item/rabi-/ (режисер: Давід Ароновіч, Ханна Хейльборн) з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

Документальна стрічка про дев`ятирічну дівчинку та п`ятнадцятирічного хлопчика . Суданська міліція, яку фінансує уряд, забрала їх, як і тисячі інших дітей, в рабство. Діти розповідають про знущання, які їм довелося пережити.

Учасники заходу обговорили сюжет фільму та відповіли на питання: «Чому автори фільму показали історію дітей у вигляді документальної анімації?», «Який епізод вразив у фільмі найбільше?», «Про що мріють діти?». Зокрема, акцентували увагу щодо порушення прав дітей, жертв торгівлі людьми. Говорили про різноманітні види експлуатації людини та як не стати жертвою торгівлі людьми. Українське законодавство визначає трудову й сексуальну експлуатацію, примусове жебрацтво. Українці стають жертвами переважно трудової експлуатації.

«Торгівля людьми – це форма сучасного рабства і в період повномасштабної війни, яка триває в Україні, ризики потрапляння в таку ситуацію збільшуються», – зауважила Оксана Кізаєва, регіональний представник Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України в Хмельницькій області.

Факт відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, про необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, про надання допомоги постраждалим та ведення превентивної роботи.

Відбулася презентація книжкової виставки «Ні – торгівлі людьми!»





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com