Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Знати право, служити праву, захищати право


«Знати право, служити праву, захищати право» – тема профорієнтаційної зустрічі, присвяченої Дню юриста України для учнівської молоді навчально-виховного комплексу № 10 м. Хмельницький.

Присутні дізналися про історію виникнення в Україні професійного свята, важливість професії юриста як для звичайних громадяни, так і для високоповажних осіб.

Володимир Шинкар – юрист, помічник адвоката адвокатської контори «Місяць і партнери» розповів учасникам зустрічі про пріоритети, які ставив перед собою при виборі майбутньої професії, свій шлях до юриспруденції, окреслив основні професійні вимоги до правників та визначив специфічні властивості діяльності юриста. Пан Володимир акцентував увагу на престижності, перспективності та актуальності юридичної професії в усі історичні періоди, зауважив, що юридична сфера є різноманітною і охоплює «суддів, нотаріусів, прокурорів, адвокатів, співробітників правоохоронних структур, студентів у цій сфері, викладачів-правознавців, експертів».

Учасники говорили про: головний обов’язок юриста – захистити того, хто цього потребує; усвідомлений й обґрунтований вибір професії; саморозвиток та самовдосконалення, що дозволяють ефективно набути первинні навички, оволодіти обраним фахом та досягти в ньому професійних вершин; специфіку навчання в умовах воєнного стану.

Онлайн до зустрічі доєдналися курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ, який у зв’язку з війною релокований у м. Кам’янець-Подільський. Вони розповіли про факультети, на яких навчаються:

• факультет № 1, який здійснює підготовку фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України зі ступенями вищої освіти «бакалавр» та «магістр» за спеціальністю «Право» («Правознавство») слідчої спеціалізації, розповіли про кафедри кримінального права і кримінології; кримінального процесу та організації досудового слідства; криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки; теорії та історії держави і права; адміністративного права та процесу;

• факультет № 4 (Кібербезпека), на якому здійснюється підготовка фахівців з вищою освітою для підрозділів Національної поліції України, що займаються протидією кіберзлочинності, злочинам у сфері торгівлі людьми та моральності, у міжнародній сфері та транснаціональній злочинності.

З 2019 року на факультеті здійснюється набір курсантів для навчання за наступними спеціальностями: 081 «Право», за спеціалізацією навчання «протидія кіберзлочинності»; 125 «Кібербезпека», за спеціалізацією навчання «протидія кіберзлочинності»; 262 «Правоохоронна діяльність», за спеціалізацією навчання «протидія торгівлі людьми».

Присутні переглянули книжково-ілюстративну виставку «Cлужити закону і справедливості» із фондів бібліотеки.








 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com