Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Бібліотечний шлях в історії та сьогоденні Хмельниччини


В рамках ХIV Форуму бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотека – спільнодія для твоєї мрії» відбулася науково-практична конференція «Бібліотечний шлях в історії та сьогоденні Хмельниччини»/.

До конференції на платформі ZOOM долучилися понад 70 фахівців із обласних, публічних, вузівських бібліотек.

У відкритті конференції взяли участь: Тетяна Зеленко – заступник керівника виконавчого апарату Хмельницької обласної ради; Оксана Натальська – начальник управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної військової адміністрації та Ніна Власюк – головний спеціаліст управління культури.

Щодо поступального розвитку бібліотек Хмельниччини виступили: т. в. о. директора обласної універсальної наукової бібліотеки Катерина Чабан, директор обласної бібліотеки для дітей імені Тараса Шевченка Валентина Черноус, директор наукової бібліотеки Хмельницького національного університету, кандидат історичних наук Олена Айвазян.

Провідний бібліотекар Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки Любов Лисюк розповіла про нелегкий шлях бібліотеки та працівників в умовах вже другої евакуації. Замість традиційної бібліотечної справи вони перейшли до неформальної освіти, проводять культурні та освітні заходи: дискусійні клуби, безплатні онлайн-курси з української мови і медіаграмотності та музичні зустрічі.

Кандидат педагогічних наук, головний редактор журналу «Бібліотечний форум» Олена Башун розповіла про розвиток видання, його історію, сучасне становище та перспективи на майбутнє, а також подякувала за активну передплату та підтримку видання.

Про соціальне партнерство із бібліотеками та активну позицію у популяризації вивчення іноземних мов розповіла директор книгарні «Іноземка» Лариса Добротворська разом із креативним «рекламним менеджером» Федором.

На завершення конференції презентовано довідково-інформаційне видання «Хмельницька ОУНБ у двох століттях: документи і матеріали» та збірник доповідей і повідомлень науково-практичної конференції «Хмельницька ОУНБ в інформаційному просторі України: історія і сьогодення», які приурочені 120-річчю бібліотеки. Книги видані відповідно до обласної програми розвитку культури і духовності за рахунок коштів Хмельницької обласної державної адміністрації та будуть передані в обласні та центральні бібліотеки громад області.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com