Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Закриття школи: вирок без права оскарження


«Закриття школи: вирок без права оскарження» - тема засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві», на платформі ZOOM.

Мешканці та користувачі публічних бібліотек Чемеровецької територіальної громади переглянули та обговорили документальну кінострічку «Школа» українського режисера Сергія Андрушка з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

У фільмі розповідається про закриття школи на Полтавщині через брак коштів у місцевому бюджеті. Саме тому після перегляду присутні обговорили: права дітей на якісну освіту; доступність для всіх громадян освітніх послуг, що надаються державою; відповідальність органів управління освітою та закладів освіти перед суспільством.

Дискутували щодо причин закриття шкіл в сільській місцевості; взаємодії між владою та громадою; викликів, які постають перед активістами; алгоритму дій щодо вирішення назрівшої проблеми.

Своїми думками та пережитим досвідом щодо закриття школи поділилися мешканці сіл Чернявка та Шидлівці.

Експертами заходу були: Руслана Матущак – заступниця начальника відділу з забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Хмельницького Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, адвокатка; Оксана Шейгец – головний спеціаліст Відділу регіонального представництва в центральних областях Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; представники Чемеровецької ТГ Майя Ковальчук, провідний спеціаліст відділу освіти та Ольга Галак, депутатка.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com