Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

До Дня Незалежності України


До Дня Незалежності України відбувся історичний екскурс «Державотворчі процеси сучасної України».

Андрій Попик, викладач Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, проаналізував основні завдання, які поставила нова суспільна ситуація перед українським народом, що виникла в Україні в результаті розпаду СРСР і проголошення незалежності України.

Проголошення незалежності України стало точкою відліку сучасної державності. 1 грудня 1991 року на всеукраїнському референдумі український народ абсолютною більшістю голосів підтвердив прагнення жити в самостійній державі. У країні почалися демократичні перетворення, відбувся поділ державної влади на три гілки. 1992 року законодавчо затверджено державний Герб, Гімн і Прапор України.

28 червня 1996 року відбулася ще одна знаменна подія – прийняття Конституції. У вересні того ж року офіційно введено в обіг національну валюту – гривню, яка неодноразово була грошовою одиницею на українських землях.

Проголошення незалежності України не було випадковим явищем, події 1991 року втілили столітні прагнення українців до суверенної держави.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com