Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Моя країна – Україна


У День Державного Прапора України та напередодні 31-ї річниці незалежності України проведено презентації тематичних книжкових виставок під назвою «Моя країна – Україна» для відвідувачів Літнього читального залу на майданчику перед бібліотекою.

Тематика експонованих на виставках видань доволі різнобічна: історична, документальна, науково-пізнавальна, довідкова та художня – про нашу країну, її багатовікову історію, своєрідну культуру, походження українців, народні традиції, тернистий шлях державотворення.

Книжково-ілюстративна виставка «Символ нації – державний прапор» до Дня Державного Прапора наголошує, що він є невід’ємним атрибутом кожної країни та уособлює самобутність та спадкоємність її державотворчих традицій. Представлена література розкриває історію появи українського національного прапора, його використання в Україні в різні історичні періоди, ставлення до державної символіки в наш час.

Книжкова виставка «Україна – незалежна, єдина, суверенна» висвітлює інформацію про найважливішу дату в історії новітньої України, що стала точкою відліку та зафіксувала народження нової незалежної і вільної держави, яку розкривають документи про тривалий шлях, пройдений нашою державою, та перспективи її розвитку в майбутньому.

Представлено книги про найрізноманітніші куточки нашої країни та людей, завдяки яким Україна є такою, як вона є, про сучасну країну, якою варто пишатися. На сторінках видань відкриваються як відомі місця, так і заховані від людських очей куточки України. Однак всі вони – неймовірні і чарують своєю красою та автентичністю.

На книжковій виставці «За Україну, за її волю!» представлено літературу, яка висвітлює шлях боротьби українського народу за незалежність, а також художні твори сучасних українських письменників про героїчні події минулого та сьогодення.

Окремим розділом «Кам’янецький період УНР» представлена література про державотворення на Поділлі періоду Української Народної Республіки.

Завдяки участі у бліц-опитуванні «Символи Української держави» відвідувачі перевірили свої знання про свою країну та її символіку.









 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com