Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Україна крізь віки»


Відбулось засідання історичних студій на тему «Опозиційний рух в УРСР в 1950 – 1980-х роках».

Андрій Попик, викладач Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, розповів присутнім про причини, поширення дисидентського руху в Україні на рубежі 50 – 60-х років та його стосунки з владою; наголосив на основних течіях дисидентського руху: український національно-визвольний рух, рухи національних меншин, рух за свободу совісті (релігійне дисидентство), рух за соціально-економічні права.

Відзначив важливу роль основних представників українського дисидентства: Петра Григоренка, Василя Стуса, Євгена Сверстюка, Івана Дзюби, Івана Світличного, В’ячеслава Чорновола, Левка Лук’яненка та інших.

Учасники заходу переглянули мультимедійну презентацію «Опозиційний рух в УРСР в 1950 – 1980-х роках» та ознайомилися з матеріалами виставки «Україна починається з тебе», на якій представлені книги та періодичні видання з даної тематики.

На завершення засідання т.в.о. директора Катерина Чабан вручила лекторам Миколі Дзізінському та Андрію Попику подяки за співпрацю у проведенні засідань історичних студій «Україна крізь віки» та патріотичне виховання користувачів бібліотеки.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com