Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Як скасувати заповіт


«Як скасувати заповіт» – тема правової години для мешканців територіальних громад та користувачів публічних бібліотек на платформі ZOOM.

Анна Бенькалович, експертка, головна фахівчиня із зв’язків з громадськістю та пресою відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, ознайомила присутніх з поняттями «заповіт», «заповідач», «спадкоємець». «Право на заповіт має фізична особа з повною цивільною дієздатністю. Право на заповіт здійснюється особисто. Вчинення заповіту через представника не допускається», – сказала пані Анна. Також розповіла про права заповідача; внесення змін до заповіту та його скасування. Детально зупинилася на змісті та формі заповіту, проінформувала щодо визнання заповіту недійсним.

Про судову практику визнання заповіту недійсним говорила Руслана Матущак – заступниця начальника відділу з забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Хмельницького Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, адвокатка. «Визнати заповіт недійсним можна лише через суд, іншого способу не існує. Для цього потрібно подати позовну заяву до суду», – наголосила пані Руслана. Вона розповіла про формування доказової бази та підстави, за якими можна визнати заповіт недійсним або нікчемним.

Також фахівчині надали інформацію щодо оформлення договору дарування, договору довічного утримання та відповіли на запитання учасників заходу.

Участь в онлайн-зустрічі взяли понад 70 учасників із 38 територіальних громад області.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com