Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Польська ідентичність та російське самодержавство. Подільський зріз


Відбулась презентація науково-популярного видання Ярослава Сумишина «Польська ідентичність та російське самодержавство. Подільський зріз».

З вітальним словом до присутніх звернулась т.в.о. директора Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки Катерина Чабан та побажала плідної зустрічі, подальшої співпраці і мирного неба.

Автор представив книгу, де на прикладі Поділля здійснив аналіз політики російської самодержавної влади ХІХ століття щодо знищення польської ідентичності як цивілізаційного світогляду; розповів про те, як Росія на урядовому рівні боролася з католицькою церквою, польськими школами, поширенням «непозволительной» літератури, національною символікою, вдаючись до дискримінації за національною та конфесійною ознаками.

На захід завітали науковці, краєзнавці, представники Хмельницького обласного відділення спілки поляків України, переселенці зі Слов’янська, бібліотечні фахівці. Присутні ставили запитання автору, ділилися враженнями. Своє бачення і побажання щодо видання висловили науковці Віктор Адамський, Валерій Дячок, краєзнавці Володимир Захар’єв, Павло Хорошенюк, голова Хмельницького обласного відділення спілки поляків України Франц Міцінський.

Для присутніх презентована книжкова виставка «Поляки на Хмельниччині: погляд крізь віки».









 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com