Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Курінню електронних сигарет – СТОП!


«Курінню електронних сигарет – СТОП!» – тема юридичного коучингу для користувачів публічних бібліотек області та внутрішньо переміщениих осіб, на платформі Zoom.

Ольга Чорна, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області ознайомила учасників із нормами Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливий вплив на здоров’я населення» та змінами, які вступають в дію 11 липня 2022 р.: заборона на куріння у громадських місцях електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та кальянів. Дала визначення сполученню «електронна сигарета», говорила про алгоритм дій, коли нас обкурюють та наголосила на відповідальності курільця.

Учасники заходу переглянули презентацію «Заборона куріння».

Зоя Філіпенко, завідувачка сектору регіональної і правової інформації, ознайомила присутніх з історією виникнення електронних пристроїв куріння (вейпів). Навела статистичні дані згідно опитування Українського центру контролю над тютюном Українського центру контролю над тютюном щодо використання молоддю електронних сигарет та запропонувала ознайомитися із матеріалами буклету «Електронні сигарети, системи для нагрівання тютюну та кальяни: що варто знати?».

До обговорення теми долучилася молодь Базалійської міської бібліотеки для дітей.

Участь в онлайн-зустрічі взяли понад 70 учасників із 35 територіальних громад області.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com