Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Знати, щоб діяти


До Дня архітектури України проведено онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» на тему «Знати, щоб діяти», в рамках відзначення Дня Української Державності, на платформі ZOOM.

Мешканці та користувачі публічних бібліотек Ізяславської міської та Михайлюцької сільської територіальних громад переглянули документальний фільм «Дім з химерами» української режисерки Жанни Довгич.

Модераторка кіноклубу Зоя Філіпенко розповіла про кіноклуб Docudays UA «Право в об’єктиві» та документальне кіно, яке переглядають учасники на засіданнях, повідомила учасникам про професійне свято архітекторів України, яке засноване відповідно до Указу Президента України від 17 червня 1995 року № 456/95 «Про День архітектури України» та відзначається щорічно 1 липня.

Під час заходу говорили про права громадян, доступ до публічної інформації, громадянську активність, інструменти електронної демократії, збереження свого надбання, його відновлення, а також створення нових об’єктів в законодавчому полі.

Старший науковий співробітник відділу охорони пам’яток Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, експерт заходу Володимир Захар’єв проінформував про кількість пам’яток архітектури у Хмельницькій області та їх стан.

Оксана Шейгец, головний спеціаліст Відділу регіонального представництва в центральних областях Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, надала інформацію щодо законодавчої сторони збереження архітектурних пам’яток України.

Директор комунального закладу «Палац Сангушків» Віктор Кучерук розповів про створення комунального закладу з метою його реставрації та збереження, співпрацю з органами місцевої влади

Жителі Михайлюцької громади розповіли про стан місцевих архітектурних споруд та намагання їх зберегти.

Учасникам заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «Рекреаційні історико-архітектурні ресурси Хмельниччини» з фондів бібліотеки.

На завершення заходу присутні отримали посилання на Пам’ятку мешканцю міста про те, що робити, якщо пам’ятку культури знищують.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com