Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Права людини: що важливо знати пацієнтам та лікарям


«Права людини: що важливо знати пацієнтам та лікарям» – тема правового консалтингу, присвяченого Дню Конституції України, який відбувся в рамках роботи Літнього читального залу.

З Днем Конституції України присутніх привітала Катерина Чабан, т. в. о. директора Хмельницької ОУНБ, яка розповіла про правопросвітницьку діяльність бібліотеки та подякувала запрошеним фахівцям за співпрацю у проведенні заходів.

Оксана Шейгец, головний спеціаліст Відділу регіонального представництва в центральних областях Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, проінформувала учасників заходу, що Конституція України гарантує кожному право на охорону здоров’я, а також у ній передбачено, що охорона здоров’я забезпечується системною діяльністю державних та інших організацій. Пані Оксана наголосила, що держава взяла на себе обов’язок створити умови для ефективного і доступного для всіх громадян обслуговування.

Ольга Осередчук, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, сказала: «Існуюча мережа закладів охорони здоров’я не може бути скорочена. В пріоритеті влади є реформування системи охорони здоров’я, перегляд засад фінансування галузі, формування законодавчих засад впровадження страхової медицини, забезпечення розвитку медицини у сільській місцевості».

Руслана Матущак, заступниця начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Хмельницькій області, розповіла про безоплатну медичну допомогу в розрізі Рішення Конституційного Суду України та права пацієнта і лікаря, повідомила про судову практику вирішення спорів.

Світлана Олінкевич, медичний директор Хмельницького міського центру первинної медико-санітарної допомоги № 2, ознайомила з послугами, які надаються мешканцям Хмельницької первинної ланки охорони здоров’я в межах передбачених гарантіями держави.

Присутні переглянули книжково-ілюстративні виставки «Конституція України: крізь віки до сьогодення» та «Право на охорону здоров’я громадян України» із фондів бібліотеки.










 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com