Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вічна пам’ять загиблим, вічна шана живим


В рамках засідання історичних студій відбувся вечір вшанування «Вічна пам’ять загиблим, вічна шана живим» до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

У заході взяли участь: Микола Дзізінський – викладач Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж державного торговельно-економічного університету»; Віталій Міхалевський – поет, громадський діяч, доцент Хмельницького національного університету, внутрішньо переміщені особи та користувачі бібліотеки.

Під час заходу Микола Дзізінський ознайомив присутніх із хронікою Другої світової війни, значенням українського народу, в тому числі і подолян, у боротьбі за визволення, згадав імена українців, які своїми героїчними вчинками наблизили перемогу.

Учасники переглянули та обговорили документальний фільм «Нічна відьма» режисерки Елісон Клеймен з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA. Висловили власні думки щодо ролі жінки у війні. Говорили про загальну чисельність жінок, які брали та беруть участь у бойових діях та взяли на себе всі далеко «не жіночі» справи, а також здатність жінки стати рівною чоловікові на війні. Водночас піднімали питання історичної справедливості, адже бойові заслуги «нічних відьом» були безпідставно забуті.

Віталій Міхалевський зазначив, що жінки вносять емоційну складову, де б вони не працювали, олюднюють перебування наших захисників на війні та прочитав вірш «Доброго вечора! Ми з України».

На завершення презентовано книжкову виставку «Знов вривається в пам’ять війна…».






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com