Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Україна крізь віки


«Визвольна війна українського народу під проводом Богдана Хмельницького середини XVII ст. Утворення Гетьманщини» – тема засідання історичних студій з Миколою Дзізінським, викладачем Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж державного торговельно-економічного університету».

Слухачі історичних студій дізнались про основні періоди Національно-визвольної війни українського народу, процес утворення і формування Козацько-гетьманської Держави – Війська Запорозького (1648 – 1764).

Висвітлювались ознаки Козацької держави періоду Богдана Хмельницького: політична влада, територія, політико-адміністративний устрій, право, соціальна структура населення, власне військо, активна зовнішня політика, тощо. Простежено роль і місце Української держави в українській та європейській історії.

Присутні дізнались про життя i діяльність видатного політичного діяча, полководця і дипломата Богдана Хмельницького та його внесок в розбудову української держави.

Для учасників студій презентовано виставку «Визвольна війна українського народу під проводом Богдана Хмельницького», на якій представлена література та періодичні видання з даної тематики.

Засідання історичних студій відбулося на платформі Zoom.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com