Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Права донорів в Україні


«Права донорів в Україні» – тема онлайн-лекції, приуроченої Всесвітньому дню донора, на платформі ZOOM.

Завідувачка сектору регіональної і правової інформації Зоя Філіпенко розповіла про історію заснування Всесвітнього дня донора та ініціаторів його проведення.

В. о. директорки Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Ольга Чорна ознайомила присутніх із законодавчими актами, які регулюють донорство в Україні; розповіла про права донора крові та її компонентів; державні гарантії та форми компенсації витрат, пов’язаних із здійсненням донорства крові та її компонентів; заходи заохочення добровільного безоплатного донорства. Учасники заходу дізналися про умови і порядок здійснення забору крові та її компонентів; трудові гарантії донорів крові у 2022 році, зокрема увільнення від роботи в день донації працівника та надання підтверджуючих документів для отримання всіх трудових гарантій за місцем роботи.

«Донорство означає ділитись. Частинкою себе ти рятуєш світ, рятуєш дорослих та діток», – так розпочала свій виступ хмельничанка Олександра Кот, яка розповіла свою історію донорства у 80-х роках ХХ століття.

Завідувачка відділу медичної літератури Ірина Козак презентувала книги, які є у фондах бібліотеки, надала поради щодо підготовки до здачі крові, акцентувала увагу на важливості ведення здорового способу життя та розповіла цікаві факти про кров.

На завершення Ольга Чорна відповіла на запитання учасників онлайн-заходу та надала контакти місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com