Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Діти. Мрії. Шлях до успіху


«Діти. Мрії. Шлях до успіху» – тема онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві», присвяченого Міжнародному дню захисту дітей, на платформі ZOOM.

Учнівська молодь опорного закладу освіти «Грицівський ліцей» переглянула документальний фільм «Джованні та балет на воді» режисерки Астрід Буссінк.

Модераторка кіноклубу Зоя Філіпенко перед переглядом фільму розповіла про кіноклуб Docudays UA «Право в об’єктиві» та документальне кіно, яке переглядають учасники на засіданнях.

Після перегляду учасники дискутували про гендерні стереотипи та гендерну нерівність; булінг та несприйняття один одного. Присутні поділилися власними історіями з подібними ситуаціями, продемонстрованими у фільмі. Відбулась розмова про толерантне ставлення до оточуючих, їх поглядів, та інтересів.

Говорили про мрії; відносини та комунікацію у сім’ї; вибір, віру в себе; саморозвиток, що є основою успіху; кропітку працю, що є основою всіх здобутків.

Ірина Білоус, експерт заходу, практичний психолог, викладач Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж Київського національного торговельно-економічного університету» наголосила: «Дітям важливо вміти мріяти саме без кордонів, незважаючи на раціональні закони, чужу думку, фінансове становище батьків… Такі мрії надихають, стимулюють пізнавати нове і розвиватися, вчать цілеспрямованості і послідовності. Якою б не була дитяча мрія – звичною чи неординарною – це область свободи, яку ми не можемо ні контролювати, ні направляти…».

На завершення модераторка кіноклубу прочитала притчу про жабенят для того, щоб діти зрозуміли, що є люди, які навмисно перешкоджають іншим досягати успіху. Тому потрібно навчитися йти до своєї мети, незважаючи ні на що.

Експертом заходу була Тетяна Главацька – головний фахівець із зв'язків з громадськістю та пресою Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com