Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Зустріч з українською письменницею Мілою Іванцовою «Теплі історії про радість і сум»


Відбулася творча зустріч з українською письменницею Мілою Іванцовою «Теплі історії про радість і сум».

Під час зустрічі письменниця повідомила чому її книги підписано псевдонімом Міла, коли справжнє ім’я Людмила Петрівна. Розповіла про власну колекцію старовинних чавунних прасок, оригінальні картини на сканері за власною технологією та малюнки на склі і олійними фарбами. Найбільше уваги письменниця приділила роману «Намальовані люди», який вийшов у 2021 р. Розказала, що вона взяла за основу сюжету, адже даний роман – це художня хроніка зими 2013 – 2014 рр. про звичайних людей, поставлених у незвичайні обставини; про Майдан та антимайдан; про небайдужих, які постали проти злочинної влади за людську гідність; про силовиків, поглядом з іншого боку барикад; про тих, кого взагалі не торкнулося; про художників і медиків, підприємців і студентів; про чоловіків та жінок, підлітків та літніх людей, українців і не тільки. І, звісно, про Київ. Зачитала відгук на книгу відомої української письменниці Дари Корній.

До зустрічі долучилася художниця Світлана Чебанова з м. Миколаїв, яка є автором малюнка, що зображений на палітурці роману «Намальовані люди». Вона розповіла про історію створення ескізу малюнка, про символіку, яка використана та містику, якою на її думку переповитий сюжет книги.

Міла Іванцова розповіла про роман «Вітражі» та його перевидання, яке має іншу назву «Моя бабуся спала з Саган». Зупинилася на перекладацькій діяльності.

На прохання присутніх письменниця поділилася історією створення та діяльності започаткованого нею соціального благодійного проєкту «100 книжок для сільської бібліотеки», метою якого є наповнення сільських бібліотек сучасною українською та зарубіжною літературою. Так, на заклик письменниці, опублікований в соцмережі, поділитися прочитаними книжками із сільськими бібліотеками відгукнулись українські письменники, книгарні та небайдужі пересічні читачі. Звіти про надходження книжок у сільські бібліотеки висвітлювалися у соціальних мережах. Бібліотеки були раді творам сучасних українських авторів, дитячим книжкам, класичній та сучасній зарубіжній літературі.

На завершення письменниця відповіла на запитання: «Чи буде фігурувати собачка Міка в майбутніх написаних книгах?», «Чи не повертаються вірші до Міли Іванцової?» та побажала усім мирного неба та перемоги.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com