Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Пам’ять століть відтворена у слові


До Дня слов’янської писемності та культури проведено День інформації «Пам’ять століть відтворена у слові».

В цей день у всіх слов’янських країнах урочисто прославляють святих Кирила і Мефодія, адже саме вони дали слов’янам писемність, використовуючи простий і зрозумілий алфавіт. Писемність, мова – це душа кожної нації, її найцінніший скарб. У мові – наша давня й нова культура, ознака нашого національного визнання.

Для відвідувачів презентовано книжкову виставку, на якій представлено книги з історії слов’янської літературної мови, історико-літературні літописи та збірники наукових досліджень.

Під час бесіди «Слов’янські сестри української мови» розглядалося питання мовної спорідненості, яке дуже часто має не тільки філологічне, але і політичне значення. Нерідко слов’янські народи були розірваними частинами в складі кількох держав. Прикладом цього є Україна, землі якої до початку Другої світової війни входили до складу Польщі, Румунії, Чехословаччини, Радянського Союзу. Присутні також переглянули відеоролик про рівноапостольних святих Кирила та Мефодія. На завершення користувачі зробили селфі біля фотозони «Поки живе мова – житиме й народ».







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com