Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Герой… Хто ж насправді гідний цього звання


«Герой… Хто ж насправді гідний цього звання» – тема онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві», присвяченого Дню Героїв, для юристів системи безоплатної правової допомоги Хмельниччини на платформі ZOOM.

Учасники онлайн-заходу переглянули та обговорили документальний фільм «Південний кордон» українського режисера Сергія Лисенка.

Керівниця кіноклубу Зоя Філіпенко розповіла присутнім про кіноклуб Docudays UA «Право в об’єктиві» та інформувала про День Героїв, наголосивши, що це день не лише пам’яті всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, а й Героїв, які живуть серед нас, які кожен день рятують людські життя на фронті, які купують захисникам військове спорядження, техніку, забезпечують продуктами харчування, військовою амуніцією, коштами тощо. Це день тих, хто створює надійний тил та тих, хто дарує позитивні емоції.

Під час обговорення учасники торкнулися низки питань: чому волонтери, а не держава одягають захисників, які є проблеми з постачанням допомоги та чи є налагоджена координація між владою і волонтерами. Говорили про забезпечення військових, волонтерський рух допомоги українським військовим, гуманітарну допомогу, проводили паралелі між забезпеченням армії у 2014 р. і на сучасному етапі.

Оксана Радушинська – експерт заходу, громадська діячка, журналістка, письменниця і поетка, авторка видань для дорослих і дітей, кавалер Ордену княгині Ольги III ступеня, волонтерка-візочниця, керівниця громадської організації «Творча сотня «Рух до перемоги» розповіла про діяльність ГО, яка спрямована на надання благодійної допомоги, починаючи з 2015 року. «Наша країна – країна воїнів, країна – волонтерства… Ми возимо військовослужбовцям вантаж емоцій разом зі смаколиками», – сказала пані Оксана.

Наталія Беренда – депутатка, керівниця Благодійної громадської організації «Волонтер Ярмолинеччини» зупинилася на проблемах, з якими стикаються волонтери в даний час.

Марина Українець – волонтерка ГО «Мистецька сотня «Гайдамаки» закликала присутніх доєднуватися до мистецьких благодійних акцій та збору коштів, які відбуваються на теренах нашого краю, для підтримки Збройних сил України.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com