Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Косовиця трав весняних


Відбувся літературно-мистецький захід «Косовиця трав весняних» на базі Хмельницького обласного літературного музею.

Це третій захід, організований в рамках обласного літературного туру «Розтану сам – лишу свою надію!», присвячений 80-річчю від дня народження відомого українського письменника, літературознавця, журналіста, краєзнавця Миколи Мачківського, організований Хмельницьким обласним літературним музеєм спільно з Хмельницькою обласною універсальною науковою бібліотекою.

Директорка бібліотеки Катерина Чабан ознайомила присутніх з програмою обласного літературного туру, поділилася спогадами про Миколу Антоновича та подякувала працівникам літературного музею за співпрацю.

Про свого колегу, творчого наставника, товариша розповів директор музею Василь Горбатюк. Світлими спогадами про Миколу Антоновича поділилася заступник директора Людмила Данилюк, а старша наукова співробітниця музею Яна Янчишина ознайомила присутніх із матеріалами документальної виставки, на якій були зібрані книги Миколи Мачківського, листи, грамоти і дипломи, різні відзнаки.

Присутні переглянули відео про Миколу Мачківського, де він розповідає про відомих письменників, з якими мав можливість спілкуватися, коли працював старшим науковим працівником у музеї.

Після завершення літературної частини заходу присутні провели косовицю трав весняних.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com