Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Правила гарного сусіда


«Правила гарного сусіда» - тема юридичних порад для користувачів публічних бібліотек області на платформі ZOOM.

Завідувачка сектору регіональної і правової інформації Зоя Філіпенко учасникам заходу розповіла про ідею створення у 2000 році в Парижі нового свята Європейського дня сусідів (European Neighbours Day), засновника та мету свята, а також наголосила, що у 2022 році в Україні свято відзначають в останню п’ятницю травня.

Анна Бенькалович, головна фахівчиня із зв’язків з громадськістю та пресою відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розповіла як діяти, коли сусіди співають, кричать, стукають важкими предметами після 22:00 та як можна вплинути на порушників нашого спокою. Повідомила про норми шуму, які передбачені санітарними нормами. Присутні переглянули презентацію «Галас після 22 години».

Ольга Чорна, заступниця директорки Регіонального центру з надання БВП в Хмельницькій області розповіла про зміст добросусідства; перерахувала Правила добросусідства, зупинилася на найтиповіших випадках порушень цих правил та повідомила як діяти, якщо сусіди порушують їх. Детально зупинилася на найтиповіших випадках негативного впливу на сусідню земельну ділянку, надала інформацію, що робити, якщо правила добросусідства не дотримуються. «Добросусідство полягає в тому, щоб створювати найменші незручності для сусіда»… А сусіди зобов'язані здійснювати будь-яку дозволену діяльність на своїх ділянках, не порушуючи права на землю один одного… Власникам ділянок, що межують між собою, слід співпрацювати у питаннях раціональної організації територій, дотримання сівозмін, встановлення та зберігання межових знаків», - сказала пані Ольга.

На завершення фахівчині відповіли на запитання учасників заходу.

Участь в онлайн-зустрічі взяли 60 користувачів публічних бібліотек з 26 територіальних громад області.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com