Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Чим і кому може допомогти Червоний Хрест України


До Всесвітнього дня Червоного Хреста проведено інформаційну годину «Чим і кому може допомогти Червоний Хрест України».

Мета заходу – підвищення обізнаності користувачів про Товариство Червоного Хреста України та гуманітарне право, історію створення та основоположні принципи Руху, гуманність, милосердя і співчуття.

Для присутніх презентовано книжково-ілюстративну виставку «Колір добра і милосердя». Представлена література розкриває основи надання першої допомоги серед населення у повсякденному житті та під час надзвичайних ситуацій; правила надання гуманітарної та психологічної допомоги, можливість пережити військовий час та відновитися після нього.

Огляд літератури зацікавив користувачів книгами, які видані Товариством Червоного Хреста України. Вони присвячені засновникам «Міжнародного комітету з допомоги пораненим військовим» (нині Міжнародний Комітет Червоного Хреста) – швейцарським філантропам Анрі Дюнану та Гюставу Муаньє.

Ці видання висвітлюють життя та діяльність громадян Швейцарії, один з яких (Анрі Дюнан) ставши свідком кровопролитної битви при Сольферіно, дійшов до думки про організацію міжнародного комітету для допомоги пораненим та хворим воїнам та мав наполегливість добитися втілення своїх задумів, інший (Гюстав Муаньє) – знайшов засоби та виробив стратегію, став керівником організації, яка невдовзі отримала назву Міжнародного Комітету Червоного Хреста.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com