Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Skype-консультування – зручно та доступно


В бібліотеці відновлено скайп-консультування для малозабезпечених громадян та осіб, що опинилися в складних життєвих обставинах. Під час якого є можливість отримати безкоштовну правову консультацію.

Мешканці Плужненської сільської територіальної громади, користувачі місцевих бібліотек спілкувалися зі спеціалістами з правових питань у Skype.

Надано 25 консультацій внутрішньо переміщеним особам (ВПО), лікарю-терапевту, працівникам сфери «Культура» і «Освіта», безробітним та пенсіонерам з питань: порядку набуття статусу біженця або додаткового захисту; терміну дії посвідчення біженця чи особи, яка потребує додаткової допомоги; отримання лікарських засобів ВПО; оформлення виплат з статусом ВПО жінці, яка зареєстрована в Хмельницькій області, а працювала в м. Київ; де і як оформити грошову допомогу переселенцям у Хмельницькій області; порядку позачергової атестації педагогічних працівників; порядку розірвання договору з лікарем-інтерном та порядку виплати компенсації державі за навчання.

Під час заходу фахівці відповідали на запитання щодо відповідальності за нелегальне перебування в Україні; виплати компенсації матеріального забезпечення військовослужбовцям, які приймають участь у воєнних діях; порядку призову на військову службу під час мобілізації (випадки порушень та порядок оскаржень); законності надання відпустки без збереження заробітної плати та переведення на неповний робочий день без згоди працівника бюджетної сфери в умовах воєнного стану; чи рахується страховий стаж період перебування жінки у декретній відпустці, а також - навчання та перебування на обліку у Центрі зайнятості; чи враховується період несплати Єдиного соціального внеску до страхового стажу.

Також проконсультували стосовно зняття реєстрації з місця проживання неповнолітньої дитини; порядку надання особі статусу «ветеран праці» та пенсійні виплати; порядку оформлення права власності на земельний пай за довіреністю та в порядку спадкування.

Консультування провели: Ольга Глазунова – головний юрист Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Анастасія Площинська - виконавчий директор Хмельницької обласної громадської організації «Подільська правова ліга».






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com