Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Діти і війна: як допомогти і підтримати дітей


«Діти і війна: як допомогти і підтримати дітей» - тема чергової зустрічі з психологом в рамках психологічного полілогу «Слухай. Говори. Дій», яка відбулася на платформі ZOOM.

Тетяна Матвійчук – практикуюча психологиня, психотерапевтка, кандидатка психологічних наук, доцентка Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту розповідала, як заспокоїти в умовах війни дітей та допомогти їм пережити нову реальність. Говорила про впевненість і невпевненість батьків; толерантність та обережне ставлення до дитячого простору; агресію та злість; способи батьківської допомоги.

Разом з учасниками попрактикувала вправи, які допоможуть подолати паніку під час війни.

Учасники переглянули презентацію «Батьки, діти та війна – особливості взаємодії».

Пані Тетяна надала поради як підтримати та заспокоїти дитину: «Говоріть з дитиною та проявляйте надійність; «займіть» чимось дитину і навчайте дитину правилам безпеки; довіряйте дитині відповідальні завдання та відвертайте її увагу; дозволяйте дитині вивільнити ненависть та злість».

Участь в онлайн-зустрічі взяли понад 40 користувачів публічних бібліотек області та внутрішньо переміщені особи із 20 територіальних громад.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com