Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Трагедія незнищеної волі


До Міжнародного дня визволення в’язнів нацистських концтаборів у читальному залі гуманітарного профілю експонується книжково-ілюстративна виставка «Трагедія незнищеної волі».

Цю дату, відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН, було встановлено в пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів найбільшого концентраційного табору – Бухенвальд. Саме 11 квітня 1945 року останній в’язень вийшов з його воріт.

На виставці представлені книги про трагічні події Другої світової війни: «Українські в’язні концтабору Маутгаузен: Свідчення тих, хто вижив», «До Освенціму за Україну» С. Петелицького, «Праведники Бабиного Яру» І. Левітаса, «Дякуємо і мертвим, і живим» В. Педака, «Книга пам’яті Дробицького Яру» та ін.

Геноцид цілих народів, масові розстріли дорослих та дітей на «фабриках смерті» в окупованих нацистами країнах, тортури та непосильна каторжна праця знищили мільйони безневинних людей. Серед них і наші земляки, чиє життя обірвалось за колючим дротом концтаборів.

У нинішні непрості й тривожні часи українці та весь цивілізований світ мають продемонструвати особливу єдність, щоб більше ніколи не допустити повторення подібних жахіть.

Ознайомитися з матеріалами експозиції можна до кінця місяця.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com