Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

ID-картка – це зручно, надійно та сучасно


«Обмін паспорта-книжечки на ID-картку» – тема онлайн-зустрічі для мешканців територіальних громад та внутрішньо переміщених осіб на платформі ZOOM.

«ID-картка – самодостатній документ, який посвідчує особу та підтверджує громадянство України, який має вигляд пластикової картки з чіпом, на якому зберігаються біометричні дані власника, зокрема, цифрова фотографія, підпис та відбитки пальців», – сказала Наталія Рожкова, заступниця начальника відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Управління Державної міграційної служби України у Хмельницькій області.

Пані Наталія перерахувала переваги, недоліки, терміни дії та виготовлення ID-картки. Розповіла як отримати картки; які документи потрібно для заміни паспорта на ID-картку; чи потрібно міняти ID-паспорт при настанні 25/45 років. Вона детально зупинилася на переліку документів, які необхідні для подачі на ID-картку по досягненню 14-річного віку; термінах розгляду заяви щодо виготовлення документа; вартості адміністративного збору та виготовлення картки. Фахівчиня надала перелік нині діючих територіальних підрозділів міграційної служби Хмельницької області та відповіла на запитання учасників онлайн-заходу.

Участь в онлайн-зустрічі взяли понад 70 користувачів публічних бібліотек із 38 територіальних громад області.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com