Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Слухай. Говори. Дій


Бібліотека започаткувала психологічний полілог «Слухай. Говори. Дій» для мешканців територіальних громад та внутрішньо переміщених осіб на платформі Zoom. Його мета – збереження психічного здоров’я.

В рамках психологічного полілогу відбулася перша зустріч з психологом на тему «Війна – мої реакції, думки, переживання: як зберегти себе і не вигоріти».

Тетяна Матвійчук – практикуюча психологиня, психотерапевтка, кандидатка психологічних наук, доцентка Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту говорила про реакції психіки в екстремальних ситуаціях; страх, тривогу та відчуття безпорадності; посттравматичний стресовий розлад. Вона наголосила, що воєнні події негативно впливають на емоційний стан не тільки безпосередніх свідків страшних подій, а й усіх українців.

Пані Тетяна відповіла на запитання учасників заходу та надала поради як дбати про своє психічне здоров’я, складовими якого є добрий сон; збалансоване харчування; фізична активність; спілкування тощо. «Ми повинні пам’ятати про себе, відчувати себе і знати про речі, які приносять нам задоволення – адже це запорука нашого майбутнього і ресурс для відбудови нашої України», – сказала пані Тетяна.

Участь в онлайн-зустрічі взяли понад 60 користувачів публічних бібліотек області із 30 територіальних громад.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com