Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Євген Маланюк


До 125-річчя від дня народження українського поета Євгена Маланюка відбувся поетичний зорепад «Євген Маланюк – самобутній митець української діаспори».

У заході взяли участь: кандидат філологічних наук, доцент Хмельницького національного університету Інна Приймак, студенти Хмельницького національного університету та Хмельницького інституту імені Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України Міжрегіональної Академії управління персоналом.

Щоб привернути увагу молоді до творчості видатного письменника Євгена Маланюка, працівники бібліотеки ознайомили студентську молодь із незнайомими їм поетичними творами поета, маловідомими фактами непростого життя в еміграції, намагались сформувати у кожного особисте відношення до творчості письменника, викликати зацікавлення до читання та повернути у ранг активних читачів.

Інна Володимирівна розповіла про життєвий шлях письменника, творчий доробок талановитого поета, який довгий час був під забороною радянської пропаганди. Насправді ж він палко любив Україну, але змушений був більшу частину життя прожити за її межами.

Хоч би яка поезія Маланюка не лунала під час заходу, у кожному її рядку незримо присутня Україна, рідний степовий край, віра у відродження нації і держави.

На завершення проведено огляд творів письменника, зокрема, звернуто увагу на рідкісні та цінні книги, які були видані у Нью-Йорку: «Поезії» (1954 р.) та «До проблеми большевизму» (1956 р.).





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com