Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Державні символи України


Проведено День інформації «Державні символи України» до 30-річчя затвердження Державного Гімну України «Ще не вмерла Україна» та Державного Герба України.

Мета заходу – ознайомлення з життєвим та творчим шляхом Михайла Вербицького та Павла Чубинського – авторів Державного Гімну, історією створення малого Герба України; популяризація літератури та інших друкованих видань з національно-патріотичного виховання.

Для користувачів бібліотеки проведено огляд літератури «Державні символи України», продемонстровано презентацію «Під знаком тризуба».

До уваги студентської молоді представлено інформаційне повідомлення та бібліографічний огляд літератури «Відомі українці: Чубинський та Вербицький», перегляд уривків документальних відеоматеріалів з циклу «Державна символіка».

Для учнівської молоді ліцею № 17 проведено мистецьку годину «Народний гімн», в ході якої присутні ознайомилися з життєвим та творчим шляхом українського композитора, хорового диригента, священника, громадського діяча, автора музики Гімну України «Ще не вмерла Україна»; переглянули відеоматеріали «Українські державники: Михайло Вербицький» та прослухали уривки музичних творів композитора.

Присутні на заході ознайомилися з біографією та особистим внеском П. Чубинського у розвиток українського фольклору та етнографії; історією створення Гімну України; фрагментами відеоматеріалів «Павло Чубинський і Бориспільщина» та «Державна символіка».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com