Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Календар знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини на 2022 рік


Відбулась презентація чергового рекомендаційного бібліографічного довідника «Календар знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини на 2022 рік».

Захід проходив у бібліотеці та на платформі ZOOM за участю науковців, краєзнавців, письменників, журналістів, просвітян, працівників музейних, архівних, освітніх, бібліотечних закладів та їх відвідувачів.

«Календар … на 2022 рік» налічує в собі 552 ювілейні дати.

85 років виповнюється з часу заснування Хмельницької області, 895 років – м. Ізяслав, 480 років – з часу першої згадки про м. Нетішин.

Ювілейними датами у 2022 році також є: 660 років початку діяльності Коріатовичів на Подільській землі, 450 років з дня народження Мелетія Смотрицького, 140 років з дня народження літературознавця Леоніда Білецького, 130 років з дня народження театрала Володимира Сокирка, 110 років з дня народження Героя Радянського Союзу Юхима Пархомчука та багато інших.

Учасники презентації отримали паперовий примірник довідника для установ та організацій, ознайомилися з книжковою виставкою «Календар знаменних та пам’ятних дат», обговорили напрямки подальшої співпраці у створенні довідника та його значення для розвитку краєзнавства і поширення інформації про Хмельниччину в Україні та світі.

«Календар знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини на 2022 рік» представлений для широкого загалу на вебсайті бібліотеки (http://ounb.km.ua/vidanya/2021/2022_01_21_1_1.pdf).








 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com