Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Пенсійний календар – 2022


Проведено онлайн-коучинг «Пенсійний календар – 2022» для мешканців територіальних громад області в рамках реалізації кампанії з цифрової грамотності населення за проєктом «Дія. Цифрова освіта» на платформі ZOOM.

Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Юлія Ковальчук поінформувала учасників про 12 етапів підвищення пенсії для різних категорій пенсіонерів. Серед 12 етапів: перерахунки для ліквідаторів ЧАЕС з інвалідністю; підвищення пенсій для 65-річних; індексація; зростання мінімальних пенсій; нова мінімальна пенсійна гарантія; збільшення рівня надбавок та доплат до пенсій; збільшення мінімальної пенсії рідним загиблих в АТО/ООС. Пані Юлія повідомила про поетапне підвищення пенсійного віку для жінок та зауважила, що жінкам, які народилися у1962 році, пенсії почнуть нараховувати після досягнення ними нового пенсійного віку. Розповіла про набуття права на пенсію за віком в залежності від віку та наявності страхового стажу.

Про послуги, які можна отримати дистанційно, скориставшись вебпорталом Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/), повідомила заступник начальника управління обслуговування громадян – начальник відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Майя Тернавська. Пані Майя наголосила, що сучасні електронні сервіси Пенсійного фонду України надають можливість кожному громадянину індивідуально здійснювати постійний контроль за даними, що впливають на його соціальні права. Кожна застрахована особа має можливість контролювати свою зарплату та майбутню пенсію, перевіряти факт сплати внесків своїм роботодавцем та суму, з якої вони перераховуються.

Вячеслав Чубар – начальник відділу методології та контролю за використанням даних інформаційних систем та електронних реєстрів управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області надав інформацію учасникам про сервіс «Електронна трудова книжка». Він повідомив, що сервіс забезпечує застрахованим особам можливість перегляду списку записів електронної трудової книжки згідно звітності страхувальників за даними з Реєстру застрахованих осіб та є можливість по кожному списку отримати більше детальної інформації шляхом розгортання запису трудової книжки. Розповів про схему оформлення електронного листка непрацездатності.

Також спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області відповіли на запитання учасників заходу.

В онлайн-заході взяли участь понад дев’яносто осіб з 27 територіальних громад.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com