Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Кіборги: легендарні та незламні


До Дня пам’яті захисників Донецького аеропорту експонується книжково-ілюстративна виставка «Кіборги: легендарні та незламні».

У представлених документальних свідченнях, особистих історіях, поглядах науковців, художніх творах сучасних письменників відтворена узагальнена картина баталій, виявлені причини безпрецедентної стійкості захисників летовища, показано всю велич героїзму українських «кіборгів», які самовіддано обороняли новий термінал ДАП.

Розповіді живих оборонців летовища, легендарних «кіборгів», ексклюзивні фото з місця подій, коментарі військових та експертів з безпеки з України, Канади, США – це незабутні та хвилюючі уроки мужності, хоробрості та патріотизму гідних лицарів України у боротьбі за волю і свободу рідної країни.

Особливу увагу приділено Героям Хмельниччини, які стійко та мужньо пройшли через пекло Донецького аеропорту.

Героїчна оборона летовища тривала з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року та увійшла в історію України як символ незламності та мужності українських військових, а захисники терміналів отримали прізвисько «кіборги». Підривом нового терміналу завершилася його 242-денна оборона. Зруйновані стіни летовища накрили своїх останніх захисників. За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт загинули понад 200 військових, поранені понад 500, багатьох із них відзначено державними нагородами, частину – посмертно.

Вони вистояли, не вистояв бетон.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com